Op vrijdag 18 mei stelt  MEK zijn nieuwe single voor en ze doen dat met een nocturne in het mudel (Museum van Deinze en Leiestreek).

Op zich is een museum niet zo verwonderlijk, want voor The Waiting werd er samengewerkt met beeldend kunstenaar Delphine Lebrun.

De single werd geproducet door Xavier Declercq (Ivy Falls, Lagüna, Sleepers’ Reign), terwijl Jerboa voor de mastering zorgde.

Beeldend kunstenaar Delphine Lebrun inspireerde een reeks schilderijen op de single The Waiting. Het nummer vormde een soundtrack bij het schilderen, waarbij laag na laag, kleur na kleur samen een geheel vormen en net zoals het nummer ontspint en laag na laag verder wordt opgebouwd.

Accenten in het nummer worden weergegeven in het schilderij in de vorm van felle kleuren, reliëf, krassen. De clip toont je de dynamiek van het schilderen: de schilder, de penselen en het doek gaan de dans aan met het nummer. Het is een ode aan de traagheid, aan tijd geven aan het binnensijpelen van ideeën, aan stilstaan in de drukte om ons heen. Tijdens de expo krijgen toeschouwers de tijd om op te gaan in de muziek en de beelden in het unieke kader van het schildersatelier.

De curator van het mudel, Wim Lammertijn, was erg enthousiast over het idee en op de nocturne kunnen de bezoekers het samenspel van muziek en beeld ervaren.

Facebook

Instagram