Na een lange tournee doorheen verschillende Europese steden keren Intergalactic Lovers, de Belgische band rond Lara Chedraoui, terug naar België om op 15 september een derde album uit te brengen. Exhale werd opgenomen in twee Engelse studios: The Chairworks in Leeds en Vale Studios in Worcestershire. De eerste single, Between The Lines, kwam al begin juni uit en is geïnspireerd door de 50 jaar geleden overleden René Magritte.

“Op elk album proberen we een stap omhoog te zetten,” zegt Lara Chedraoui “omdat je jezelf ontwikkelt naarmate je ouder wordt, en wat er in de wereld rondom je gebeurt, verandert voortdurend. We zijn vrienden, we zijn familie, en hoe verder we reizen, hoe meer het ons aanzet ook andere dingen te schrijven.”

Voor de opnames werkten de vier bandleden samen met de Engelse producer Gil Norton (Pixies, Foo Fighters, Patti Smith) en de Amerikaanse geluidstechnicus Ted Jensen (Talking Heads, Madonna, The Police).

“In het begin was ik nogal geïntimideerd,” legt Lara uit. “Gil werkte al met zoveel bands samen en wij zijn dat kleine groepje uit Vlaanderen die aan hem proberen te bewijzen dat we zelfs groter zijn dan al die bands. Het was erg confronterend in die studio te werken, omdat je elke noot duidelijk kan horen, en dat maakt je een beetje onzelfzeker. Wij wilden het beste halen uit onze opnames. Wat er in mijn hoofd omgaat moet er uitkomen. Het is ofwel teksten schrijven, ofwel mensen in elkaar rossen. Dus ik schrijf muziek – voor mij werkt dat zuiverend, omdat het mij helpt de woede of de pijn van me af te schrijven. Hoe ver we met de Intergalactic Lovers kunnen gaan? Wereldoverheersing. Dat is waar ik naar streef.”

Intergalactive Lovers kan je aan het werk zien op 17 augustus in Pukkelpop, of op 2 november in de AB in Brussel.

ZLANDER