18 oktober is een dag die in je agenda moet. Luminous Fest IX. En daar zijn verschillende redenen voor, zoals de twee artiestes die we hebben uitgenodigd: Ila en Emy. Een combinatie die rijmt en ook qua attitude, want het gaat hier om twee dames die elk één met opvallend wit krijt hun strepen aan het zetten zijn in de Belgische muziekwereld.

Emy werd derde in de Rock Rally van dit jaar en ook Ila kan ondertussen een bloemlezing aanleggen van lovende woorden die ze voor haar muziek kreeg.

Ila is het muzikale alter ego van de Limburgse Ilayda Cicek. Samen met partner in crime drummer Senne brengt deze jonge muzikante duistere songs over de niet altijd zo leuke kanten van het leven. Een stem die je bij de nek grijpt en je nadien (gelukkig) niet meer loslaat. Voor fans van Catpower, PJ Harvey en Soap & Skin.

Na Ila is het de beurt aan Emy. Een artieste die ondertussen bewezen heeft dat ze met haar integere stem en breekbare songs een zaal muisstil kan doen krijgen. Luistermuziek heet dat.

Twee artiestes waar je nog veel van zal horen en die je op 18 oktober gratis in de Bar Mirwaar in Gent kan zien.

Bar Mirwaar bevindt zich in het midden van de Burgstraat in Gent, de straat waar het Gravensteen aanvangt. De optredens starten rond de klok van negen.

Naar goede gewoonte is achteraf nog een afterparty.

Facebookevenement