Rock Werchter zet op meer in dan uitsluitend muziek. Met North West Walls kreeg het festival er in 2014 een kunstbeleving bij. North West Walls is een artistiek project met grote ambitie. Het is een landschapsbaken dat ook buiten de festivalperiode te bewonderen is in het Festivalpark tot een jaar na Rock Werchter. Arne Quinze, curator van het street art festival, tracht de aandacht te vestigen op het nut van diversiteit in onze publieke ruimtes. Hij wil mensen aanzetten om creatiever en bewuster om te gaan met de omgeving waarin ze leven. Met North West Walls brengt hij de internationale wereld van de street art naar Werchter.

North West Walls is inmiddels al aan zijn vijfde editie toe. Alexandre Orion (BRA), Astro (FR), Bezt Etam (PL), Case Ma’Claim (DE), Defo (BE), Deih (ESP), Fintan Magee (AU), Gamma Acosta (US), Hoxxoh (US), Jarus (CAN), Jen Zie (BE), Low Bros (DE), Lula Goce (ESP), Martin Ron (ARG), Nosego (US), Nychos (AT), Phlegm (UK), Pichi & Avo (ESP), Pixel Pancho (IT), ROA (BE), Smates (BE), Smug (UK) en Telmo Miel (NL) namen reeds deel aan North West Walls.

Benieuwd naar het resultaat? Neem dan een kijkje tussen 2 acts door en geniet van het werk van Bik Ismo, Joram Roukes, Adele Renault, Mantra, Mohamed L’Ghacham en Hyuro op North West Walls. Rock Werchter vindt plaats van 5 tot 8 juli.