De Italiaanse experimental doomband Lento brengt zijn vierde album Fourth uit. In België is dat via Consouling Sounds op 6 oktober.

Lento is een instrumentale muziekbeleving, opgericht te Rome, in het najaar van 2004, met als hoofdgedachte het vorm geven aan een introverte aanpak van onverbiddelijke inspanningen. Na een drietal jaren te spenderen in het repetitiekot, lanceerden zij hun debuut Earthen. Hierna beslissen zij enkele jaren te besteden aan het meesteren van hun kunst, wat tot opvolger Icon resulteert in 2011 met een bijhorende Europese tour. In 2012 volgt reeds een derde album: Anxiety Despair Languish.

Reis enkele jaren in de toekomst en we zitten in 2017 met de release van Fourth, die de no-nonsense attitude van deze Italianen perfect omschrijft. Lento bouwt verder op de klank van voorganger Anxiety Despair Languish en spreidt een web uit van donkere en zwaarmoedige arrangementen die resulteren in een fenomenale tiendelige compositie.

Voor een volledige Europese tour moeten we wachten tot het voorjaar van 2018, maar in oktober 2017 zijn er reeds enkele shows te bezoeken (waaronder één in België).

Tour dates:

7 oktober: COX 18, Milaan
8 oktober: Krakatoa Festival, Bologna
13 oktober: Freeride, Perugia
14 oktober: Tetris, Trieste
20 oktober: Magasin4, Brussel

MATHIAS BEX