Met hun achtste album Thornstar brengt darkrock-/darkmetalband Lord Of The Lost een buitengewoon concept dat ons meesleurt in de mythe van de verloren en gedoemde hoog ontwikkelde beschaving van de Pangaeianen De singles die ze tot hier toe uitbrachten van het album bieden in elk geval een hele knappe sound met een uitzonderlijke emotionele diepte.

Op de tweede cd (enkel verkrijgbaar in digipack) vind je ook het nummer Abracadabra, waarin Dero Goi van OOMPH! te horen is.

Eergisteren kwam het nieuwe album pas uit en de limited deluxe box is ondertussen al uitverkocht, maar geen nood… je kan het nog aanschaffen in een limited dubbel-cd digipack, dubbel-lp gatefold vinyl of jewel case cd.

Volgend weekend vind je de heren op M’era Luna, maar officieel begint hun Thornstar-toer pas in oktober.

Samen met deze cd-release brengt Lord Of The Lost ook een knappe lyric video van hun derde single  Haythor uit. Deze song laat je kennismaken met de antagonist van moeder natuur: de god van de duisternis Haytor, die symbool staat voor egoïsme, kwaad en bezitterige liefde, in contrast met Morgana, de godin van het licht en de onvoorwaardelijke liefde. Samen vullen ze het universum.

Foto door Franz Schepers.

http://lordofthelost.de/

https://www.facebook.com/lordofthelost/