De zeventiende editie van het Brussels Summer Festival vindt plaats van dinsdag 14 augustus tot zaterdag 18 augustus. Vorige maand kregen we al een paar namen van dit fijne zomer festival en vandaag is dit lijstje nog aangevuld met mooie namen.

Dinsdag 14 augustus was al bekend dat Les Negresses Vertes kwamen. Deze dag is nog verder aangevuld met de electropop van Sonnfjord, Balkan beats met Soviet Suprem en hybride pop van Therapie Taxi.

Woensdag 15 augustus komt de Franse singersongwriter Raphael de Kunstberg in vuur en vlam zetten daarna mag  het duo DBFC een soort van hedendaagse cold wave brengen.
Donderdag 16 augustus krijgen we rap van eigenbodem met Roméo Elvis en OrelSan, van King Child mogen we dan weer een mix van electronica en indiegitaren verwachten.
Vrijdag 16 augustus is een topdag met Calexico die hun briljante nieuwe plaat The Thread That keeps Us voorstellen, Fink is de opname naam van de Britse Fin Greenal en hij komt een eigenzinnige mix van folk, blues en indie rock brengen. Het Franse electropop gezelschap General Elektriks zal iedereen verwonderen met hun funky electro hiphop beats in La Madeleine.

Jasper Steverlinck komt in Brussel zijn nieuwe plaat Night Prayer voorstellen. dEUS zal het Paleizenplein, laten daveren, met nieuwe kracht Bruno De Groote gaan ze hun onvervalste classics brengen.
Zaterdag 18 augustus mag Arsenal met hun hits en de nieuwe plaat In The Rush Of Shaking Shoulders onder de armen een feestje komen bouwen. Ook het Parijse duo Offenbach die pop met deep house kruisen alsof die stijlen voor elkaar gemaakt zijn zullen daar aantreden. TODIEFOR die we kennen van de aanstekelijk hit Cool Kids komen die dag ook bewijzen dat ze met hun pop, funk en hip hop geen one hit wonder zijn.

Kaarten zijn te koop via www.bsf.be

BART VERLENT