De Gentse band Moonai People brengt op 29 maart een nieuwe ep uit en stelt die diezelfde dag voor in de Charlatan in Gent. Does This Make Us Human? komt in eigen beheer uit en werd geproducet door Frederik Segers, u waarschijnlijk bekend als gitarist van Stadt en producer van platen van onder andere Sioen en Reena Riot.

Elk nummer van Does This Make Us Human? zou gaan over een bepaalde manier waarop mensen zich in onze gejaagde maatschappij gedragen, hoe ze proberen om te gaan met hedendaagse moeilijkheden.

Om ongedurige fans die niet kunnen wachten tot 29 maart tevreden te stellen, komt op 21 maart al een single uit: Bobby’s Tune. Daarin wordt de figuur van Bobby Fischer – een wereldvermaard schaker – gebruikt om het gevaar van talent en het daardoor in de spotlights staan te onderstrepen. Bobby Fischer hield er nogal wat vreemde meningen op na, wat gretig werd uitgesmeerd in de pers en waarop hij door velen afgerekend is geweest.

Moonai People stelt zijn muziek zelf graag voor als after-surf indiepop – al weten we niet precies wat we ons bij die after-surf moeten voorstellen. Ook niet na het beluisteren van hun muziek.

Eén ding is zeker: de nummers zijn doorgaans wel catchy en blijven hangen.

En meer hebben we soms niet nodig.