Ramona  is een intrigerende songwriter die samen met haar gelijknamige all- female band op 28 april 2017 haar uitstekend debuut album op de wereld loslaat. Een plaat met songs die pakken, die raken, die alles doen wat ze moeten doen, niet in het minst door de knappe meerstemmige vocalen van de 4 dames en de verrassende arrangementen.

Annelies Van Dinter (Echo Beatty) hoorde Ramonas eerste opnames en engageerde zich om de nummers verder uit te werken. Ze sleutelde met Ramona  aan de pre-productie en arrangementen. Om de nummers mee te vervolmaken vond Ramona  Naima Joris (ex-Isbells) , Hanne Torfs (School is Cool), Anke Verslype (Roxy Horse) en Juno Kerstens (Mira, Ponies), waarvan ze met de laatste drie haar vaste groep vormt.
RAMONA werd geboren in Nederland in een klein dorp dat niemand kent. Als puber liep ze van huis weg om in Amsterdam in te trekken bij – haar ouders grootste nachtmerrie – een 51 jarige kunstenaar. Hier leerde ze  een hele reeks oude klassiekers kennen (o.a Randy Newman,  Chet Baker, The Beatles.. ). Op de Toneelacademie in Maastricht werd ze als te ‘anarchistisch’ door verwezen naar de Kleinkunst afdeling van Studio Herman Teirlinck. Antwerpen heeft haar hart veroverd en de opleiding heeft een liefde voor Kurt Weill meegegeven die ook, voor de goede luisteraar, in haar nummers terug te horen valt, evenals invloeden van Joni Mitchell, CocoRosie en Feist.

Hun tweede single die de naam Demons meekrijgt heeft een bluesy randje en zou je eerder als hemels beschrijven (zeker op vocaal gebied). Af en toe schud het nummer je wakker en weerklinkt er een vocale en muzikale storm, waarna we terugkeren naar de rust. Op tekstueel vlak heb ik het gevoel dat we ons op woelig water bevinden. De stemmen willen duidelijk niet de innerlijke demonen wakker maken.

Voor ons is dit alvast een aangename kennismaking en als je het stukje hierboven leest besef je ook wel dat het niet anders kan met zoveel talent op één schijf!

Facebook Starman Records

Facebook Ramona