Loner, het nieuwe album van Caroline Rose is nu ook bij ons uit.
Een obsessie voor geld, een ontrouwe minnaar, een vriendin die per ongeluk zwanger wordt, vrouwenhaat, eenzaamheid, de dood… Dit zijn slechts een paar van de onderwerpen uit het donkere tweede album van songwriter/producer Caroline Rose.

Rose wordt vaak vergeleken met Le Tigre en The Cramps, maar ook met de stijl van Blondie en DEVO, en zelfs Justin Timberlake, of indien je het beter vindt: Kate Bush.
Rose wilde ook absoluut het album mee producen: “Ik merkte dat er geen enkele vrouwelijke producer was. We worden gewoon niet serieus genomen en krijgen niet het krediet dat we verdienen.”
Ze deed de productie samen met Paul Butler (Devendra Banhart, Michael Kiwanuka, Hurrah For The Riff Raff).
Nu is er de nieuwe video voor het nummer Bikini. Caroline: “Ik ben vaak ironisch. Ik wilde een serieus onderwerp nemen, in dit geval vrouwenhaat, en het gewoon een beetje omdraaien en ermee lachen. Ik denk dat satire enorm nuttig kan zijn. Het was belangrijk voor me om ervoor te zorgen dat de video positief was voor het lichaam. Wanneer we denken aan ‘meisjes in bikini’s’, hebben we de tendens om lange modellen met een perfecte lichaam te zien.”