NEWS

Vijf nieuwkomers op Luminous Belge

Vijf nieuwkomers op Luminous Belge

Vrijdag en dus zijn we er met vijf nieuwe namen op Luminous Belge, onze Spotify-playlist met 50 namen van bands die u moet gehoord hebben.

Vijf hebben we geschrapt, en vijf andere hebben we met open armen verwelkomd.

Het stond in de sterren geschreven, maar hoe kon het ook anders na Sonic […]

CONCERTTIP : HEISA + EL YUNQUE

CONCERTTIP : HEISA + EL YUNQUE

We beschouwen onszelf als leuke mensen. Hoewel we morgen (17 november) in de Kinky Star met Bosum, Mostly Whites en King Dick zelf een concert hebben, begrijpen we wel dat niet iedereen in Gent kan zijn. Maar misschien bent u wel in de omgeving van Sint-Niklaas en dan raden […]

Whispering Sons naar New Noise in Kortrijk.

Door omstandigheden waren Whispering Sons genoodzaakt om hun concert in De Kreun af te lassen, maar de band beloofde om terug te komen en hoe!

Op 23 maart komen ze naar New Noise: een redelijk briljant festival dat door Wilde Westen wordt georganiseerd en met vier fantastische Belgische acts. Als gezegd de Whispering Sons, maar […]

Vanaf januari 2019 live concerten in Ampere

Vanaf januari 2019 live concerten in Ampere

De populaire nachtclub Ampere onder de spoorweg van Antwerpen Centraal gaat vanaf januari wekelijks op donderdagavond live concerten organiseren. Ondergronds/Bovengronds is de naam van deze concertreeks waar funk, jazz en rockbands op de agenda zullen staan.

De Antwerpse groep funk/soul band Evil Empire Orchestra bijt op 24 januari de […]

The Lighthouse lanceert nieuwe single

The Lighthouse lanceert nieuwe single

Onder het motto “Songs that feel like fridays” heeft de Leuvense band The Lighthouse de nieuwe single Catch Fire uitgebracht. Het is de eerste song die op hun pas opgerichte label Feels Like Friday Records verschijnt.

Momenteel is de band hard aan het werken aan hun debuutalbum dat in de herfst […]

Peuk stelt debuut voor.

U hebt het waarschijnlijk al eens gelezen of gehoord, want alle muziekzines zijn het er unaniem over eens: PEUK is de band van het moment.

De allesvernietigende stem en dito gitaarspel van Nele Janssen, de gedrevenheid (en mopjes!) van Jacques Nomdefamille (ook bij HEISA) en het uiterst briljante slagwerk van Dave Schroyen (Evil Superstars en […]

Tien nieuwe namen voor Rock Werchter

Tien nieuwe namen voor Rock Werchter

We wisten al dat Pink, Tool, The Cure, Mumford & Sons, Florence + The Machine en Muse volgend jaar op het podium van Rock Werchter zullen staan. Maar vandaag lost de organisatie tien nieuwe namen die te zien zullen zijn in Werchter komende zomer.

De niet zo indrukwekkende nieuwe namen […]

Tweede lichting namen voor het Ik Zie U Graag

Tweede lichting namen voor het Ik Zie U Graag

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 organiseert poppodium Mezz in het Nederlandse Breda Ik Zie U Graag 2019. Een tweedaagse volledig in het teken van de broeiende en bruisende muziekscene van België.

Mezz had al een eerste lading namen bekend gemaakt met King Dick, The […]

Fews komt nieuwe plaat voorstellen in Brussel

Fews komt nieuwe plaat voorstellen in Brussel

Het Zweedse/Engelse post-punk viertal Fews heeft de opvolger klaar van hun debuut Means. Het album Into Red verschijnt in maart 2019 op PIAS.

Voor Into Red zat Joakim Lindberg (Hater) achter de knoppen voor de productie en James Dring (Gorillaz, Jamie T, Magic Gang) stond in voor de mixing. […]

Mercury Rev brengt ode aan Bobbie Gentry

Mercury Rev brengt ode aan Bobbie Gentry

De leden van Mercury Rev hebben het album The Delta Sweete van de eerste vrouwelijke country-artieste Bobbie Gentry heropgenomen. Dit album nam de countryster op in 1968 en heeft bij de leden van de Amerikaanse band een grote indruk achter gelaten.

Voor dit album werkte Mercury Rev samen met […]