Pampered Menial en At The Sound Of The Bell. Het zijn twee platen die een vooraanstaande plaats in je platencollectie zou moeten hebben, al was het maar voor de unieke stem van David Surkamp!

Pavlov’s Dog werd in 1973 opgericht door Mike Safron, de voormalige drummer van Chuck Berry. Hun debuutalbum Pampered Menial uit 1975 werd als baanbrekend aanzien en de band toerde met Kraftwerk, Journey, Bob Seger en Nazareth.

Helaas bleef Pavlov’s Dog onder de radar van het grote publiek en tijdens de opnames van hun derde album beslisten Mike Safron en co om een punt te zetten achter Pavlov’s Dog.

Het is bijna 30 jaar stil rond de groep, een periode waarin allerlei geruchten de kop op steken. De ene meent te weten dat David zelfmoord pleegde, de ander beweert dat hij stierf aan heliuminhalatie.

Niets daarvan, in 2004 komen ze terug samen voor een symbolisch concert naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de groep. Het betekent het begin van hun grote terugkeer, met nieuwe muziek en wereldwijde optredens.!

Na eerder te hebben gespeeld in een uitverkochte Vooruit, keren ze terug naar Gent! Afspraak op woensdag 14 november in de Vooruit voor een uniek concert waarin ze hun legendarische debuutplaat Pampered Menial integraal zullen spelen.

Klik hier voor kaartjes.