Projectomschrijving

ALICE IN CHAINS The One You Know (BMG)

Grunge anno 2018 is een woord dat enkel nog gebruikt wordt in de verleden tijd. De bands uit die tijd die het nog overleefd hebben, nemen het modewoord uit de jaren 90 ook niet meer in de mond. Een van die overleefde bands is Alice In Chains, al hoewel ze zanger Layne Staley en bassist Mike Starr hebben moeten afgeven omdat beiden overleden zijn aan een overdosis.

De band uit Seattle brak door met de lp Dirt, maar is daarna in de vergetelheid geraakt. De platen die daarop volgden toonden ook niks nieuws. Het leek of ze Dirt gewoon kopieerden. We kunnen gerust zeggen dat het allemaal redelijk saai en voorspelbaar was.

De band deed er vijf jaar over om een opvolger te maken van het in 2013 verschenen The Devil Put Dinosaurs Here (alleen die titel al spreekt boekdelen). De nieuwkomer heeft nog geen naam maar er is wel al een single van uitgebracht. The One You Know is de smaakmaker, alhoewel smaakmaker is een slecht woord. Want wederom is er niks nieuws te horen.

Zanger William DuVall zingt nog steeds of hij al jaren geconstipeerd is en het nummer raakt ook nooit echt op gang, wat wel meer bij Alice In Chains voorkomt… Die vijf jaar bezinning heeft dus niks uitgehaald. Op donderdag 5 juli staan ze op de weide van Rock Werchter waar ze nog meer nieuwe nummers zullen brengen van de nieuwe plaat die hopelijk beter klinken dan de single. Maar eerlijk gezegd vrezen we daar wel voor.