Projectomschrijving

Peter Van Bogaert kennen we van zijn industrial noise-project Liquid G. Vorig jaar bracht hij samen met TraumaSutra onder de naam Liquid Trauma de knappe plaat Distorted Memories uit. Ook is Peter  bezig met het  project Hydrom Line waarvan we in de toekomst nog veel van zullen horen. Hier zijn de tien Belgische toppers die spontaan in hem opkwamen in willekeurige volgorde, maar hij vermelde er zeker nog bij dat dit zeker niet de enige toppers zijn.

TC MATIC – TC Matic
Veel optredens gezien van hen in mijn jeugdjaren. Deze lp is en blijft een topper. Arno is en zal altijd een legende blijven in de muziekscene. De man met zoveel muzikale kantjes, sex, drugs en rock ‘n’ roll en vooral veel humor. Punkattitude ten top!

FUNERAL DRESS – A Way Off Life
Wel iets later leren kennen, maar deze gasten spelen “echte” streetpunk. Geweldige gasten, straffe optredens, bangelijke nummers. Ik hoop dat ze nog eens nieuw materiaal zullen uitbrengen. Bij deze optredens voel ik me terug 30 jaar jonger.

THE KIDS – The Kids
Mijn eerste Belgische punkplaat ooit gekocht, ze moesten zeker niet onderdoen voor de Engelse punks. Nu nog steeds beregoed live.

THE SCABS – No Pay Today
Niet echt topfan van deze groep, maar deze single vond ik toch wel te pruimen, heb deze dus toch wel grijsgedraaid.

THE NEON JUDGEMENT – Cockerill-Sombre
Deze jongens leren kennen tijdens het voorprogramma van The Bollock Brothers. Direct deze ep aangeschaft en de groep blijven volgen. Eén van onze Belgische elektrowavetoppers, voor mij zelfs 1 plaatsje boven Front 242. (sorry EBM-fans).

THE KLINIK– Sabotage
Nog steeds de beste lp van deze electro/industrial band. Ik ben opgegroeid met deze band. Zo ben ik ook in het industrialwereldje binnengestapt en zelf beginnen te experimenteren met synths en geluidopnames. Vooral de ongelofelijke soundcreations geven kippevelmomenten. Ik heb veel te danken aan deze jongens.

VOMITO NEGRO – Vomito Negro (The Box)
Nog een groep waar ik kind aan huis was. Ook van deze band heb ik veel opgestoken voor mijn eigen project LG. Fantastische baslijnen en sequencen. Deze box is mijn keuze daar er opnames op tape in zitten die nergens anders terug te vinden zijn. De aller eerste live-opnames, raw power zoals High Society en Tram 7!

A SPLIT SECOND – Ballistc Statues
Electro power, songs waar je niet stil op kan zitten. Ook live power tot en met, en nog steeds.

RED ZEBRA – Bastogne
Grijsgedraaid in de Club, gans die lp is gewoon goed. Ook live altijd de moeite.

ARBEID ADELT!– Death Disco
Wat moet men hier nog over zeggen. Marcel die ongelofelijke geluidcreaties uit zijn mouw schudt, in het Nederlands gezongen en dan ook nog eens geweldig goed.