Projectomschrijving

BRUNO CASTELLUCCI QUINTET Lier, ’t Goed Voorbeeld (15/06/2017)

Op donderdag 15 juni 2017 trad het Bruno Castellucci Quintet op in ’t Goed Voorbeeld in Lier. Castellucci werd voor deze gelegenheid bijgestaan door Joe Highan (tenor sax), Ron van Rossum (piano), Bart De Nolf (contrabas) en Bart Defoort (tenor sax). Deze laatste verving de onfortuinlijke trompettist Jean Paul Estiévenart die door een geblokkeerde rug onmogelijk kon meespelen.

Desondanks het aangename terrasjesweer, was er toch aardig wat volk. Na de traditionele (grappige) aankondiging van Bram, een ‘jongeling’ van Ripspiqué kon de show beginnen. De muzikanten betraden het podium en de ‘smile’ van Castellucci gaf al aan dat ze er geweldig veel zin in hadden.

Voor de pauze werd er duchtig geëxperimenteerd en wisselden de solo’s elkaar af, steeds gevolgd door een kort, maar krachtig applaus. Na de pauze namen ze wat gas terug en brachten subtiele jazz van de bovenste plank, waaronder een prachtige hommage aan Toots Thielemans (Killer Joe).

Het publiek genoot en liet zich enkel horen om te applaudisseren. Na het laatste nummer blies het publiek hen terug het podium op waarna ze nog één keer het beste van zichzelf gaven.

Met een ‘high five’ aan Marc, een ‘oudgediende’ van Ripspiqué, verdween Castellucci met een ‘big smile’ in de coulissen. Tot een volgende keer zou ik zeggen!

Bart Van den Bosch