Projectomschrijving

CHVRCHES – Miracle (Virgin Records)

We geven het toe, we hebben een boon voor het Schotse synthpoptrio. Eerder waren we nog laaiend enthousiast over de singles Get Out en My Enemy (feat Matt Berninger van The National) omdat ze zo een onweerstaanbare, unieke sound hebben waardoor ze net dat iets meer hebben dan die dertien-in-een-dozijn andere elektronische bandjes. Laat het nu jammer genoeg net die unieke sound zijn die ontbreekt op de nieuwe single Miracle. De song gaat naar eigen zeggen over het feit dat er prachtige dingen zijn in de wereld maar ook afschuwelijke en dat we het ene niet zonder het andere kunnen krijgen. Een soort keerzijde van de medaille dus en dat is ook een beetje het gevoel dat we krijgen bij deze plaat.

De productie was in handen van Steve Mac (Shakira, Pink, Kelly Clarkson, One Direction, …) en dat is duidelijk hoorbaar. De single die groots aangekondigd werd, is dan ook groots, lees: geforceerd en overgeproducet en neigt voor ons zelfs wat naar het plat commerciële. Begrijp ons niet verkeerd, wij houden wel van een goed dubpop nummer maar trop is teveel. We zijn alvast niet de enigen die de opvallende gelijkenis horen met Imagine Dragons in de drop. Wat ons betreft had dit niet gehoeven en heeft Chvrches dit ook helemaal niet nodig om te overtuigen. Echt slecht is Miracle niet, maar echt goed ook niet, we hebben het gewoon allemaal al eens eerder gehoord. Gelukkig kunnen we wel nog altijd rekenen op de frêle en loepzuivere stem van frontvrouw Lauren Mayberry om het geheel nog wat te redden.

Het nieuwe album Love Is Dead komt uit op 25 mei en zal er dus waarschijnlijk eentje met ups en downs worden met wat we tot nu toe gehoord hebben.

Chvrches komt dit jaar ook naar Werchter meerbepaald op vrijdag 6 juli in Klub C.

Copyright foto:  Danny Clinch

https://www.chvrch.es
facebook.com/CHVRCHES