Projectomschrijving

DAMO SUZUKI & JELLY PLANET – Damo Suzuki & Jelly Planet (Purple Pyramid)

Jelly Planet ? In alle eerlijkheid nog nooit van gehoord. Niet dat het genre spacerock  of voor sommige puristen Krautrock ons onbekend is. Wat ooit ergens begon bij Pink Floyd , en overging in Ozric Tentacles en de eerste twee platen van Muse , en smijt er maar Klaus Schulze en Tangerine Dream bij, is muziek die ons als een heel leven doet verlangen naar meer.

De zanger die ze voor hun laatste plaat aangetrokken hebben is  Damo Suzuki . Mijnheer Suzuki ken je niet van de brommer in de garage bij de buren, maar als zanger van Can ! Inderdaad het legendarische Can met als leden o.a.  één van de beste basgitaristen ooit Holger Czukay en de meer dan fabelachtige drummer Jackie Liebezeit .

Czukay en Liebezeit kennen we natuurlijk allemaal van hun werk met Jah Wobble en de new wave klassieker How Much Are They . Can is voor altijd onthoofd daar de heren Czukay en Liebezeit beiden in 2017 gestorven zijn.

Deze release ligt totaal in de lijn van het werk van Can . Een plaat met twee lange nummers Wildschweinbraten en Venushugel met mesmeriserende en meanderende klankstructuren overgoten met een psychedelische sausje , het menu om even uw geest op mute te zetten en te trippen naar een andere planeet . U weet wel dat moment dat je twijfelt een gitaar of een keyboard te horen of een buitenaardse grootmoeder die roept dat de soep warm is en je naar beneden moet komen.

Wat begint met een lekkere toffe rockbeat die bij ons momenten aan Wire doet denken gaat over in een keyboard trip die ons zelfs aan Coil durft te herinneren . Geen slechte referenties, maar veel verder gaat het niet.

Het mist juist die momenten die je volledig overhalen je geest te laten trippen . Het net niet gevoel blijft een beetje hangen , soms verwacht je nu komt het en toch niet . Een beetje coitus interuptus . Can maar toch net niet Can . “Can beter” om het kort te zeggen , maar toch lekker . Net zoals sex , je hoeft niet altijd klaar te komen maar je blijft een beetje onvoldaan achter . Jelly Planet dank u het was een fijne trip maar we hadden een beetje meer verwacht .