Projectomschrijving

EGOPRISME -Among Noise (Manic Depression Records)

De modale mens zal het zonder twijfel wel over wijn en kaas hebben als hij zijn zegje over Frankrijk mag doen. Anderen zullen het dan weer over de Moulin Rouge, de Eiffeltoren, de Mont Ventoux of Bretagne hebben, maar bij ons ligt de focus toch op muziek, freaks als we zijn.

Geen chansonniers of prullaria die je met groten getale op de rommelmarkt aantreft en waar een verstandig mens zijn neus voor ophaalt, maar wel heerlijke cold wave. Het aantal Franse bands is nauwelijks bij te houden, en één van de labels die daar zijn meer dan fantastisch steentje aan bijdraagt is Manic Depression Records (een naam die weinig uitleg hoeft). Donkere muziekjes dus, of op zijn minst zwemmend in een oase van weemoed.

Een band waarvan we nog nooit eerder van gehoord hebben is Egoprisme uit Brest. Hun eerste release dateert van 2015 (een demo op Bandcamp) en nu is er de cd Among Noise.

Als we eerlijk moeten zijn (en dat zijn we altijd) zijn 15 songs net iets te veel van het goede wegens te weinig variatie, maar los daarvan slaagt Egoprisme erin om een attractief geluid te maken dat zowel de klassieke cold wave en de Franse pop uit de jaren 80 omarmt, en bij dat laatste denken we vooral aan Etienne Daho of Taxi Girl.

De songs zijn vooral synthpop. Dansbaar, met de nodige melancholie, en vanzelfsprekend met het allergrootste respect voor de jaren 80. Af en toe sijpelt er wel eens een Engelstalige song in , maar wij onthouden vooral de Franse. Liefhebbers van dit alles zouden eigenlijk al moeten YouTuben…

Facebook