Projectomschrijving

Massale belangstelling voor Falling Man zaterdagavond op de Gentse Feesten en dat in de Spiegeltent van Trefpunt, zoals steeds strategisch opgesteld in het Baudelopark als de Feestengekte tien dagen om zich heen grijpt.

Wie de band een kleine week voordien in Kinky Star aan het werk zag, zal weinig opgekeken hebben zaterdag want krek dezelfde show/playlist werd voorgeschoteld. Enig punt van verschil; een band die er net iets meer schik in had. Wij zijn geneigd dat logisch te vinden als je ineens voor twintig maal meer volk mag spelen als gewoonlijk.

Falling Man startte op familievriendelijke wijze het concert; het klein grut uit de eigen achterban mocht even Luc Appermont-gewijs opdraven en de papa’s aankondigen. Het startschot voor een uiterst degelijke show waarin de band geen steek liet vallen en frontman/slangenmens Sander Van den Broecke, performer by nature, de aandacht naar zich toe zoog.

Hoogtepunt van de avond: het fors hakkende Robot Kaput, de tweede single van Ghost. Het tweede bandalbum dat – helaas en pindakaas – (nog) niet de waardering heeft gekregen die het verdient. Net als het optreden mag die plaat boeiend van a tot z heten, met het nodige vuurwerk op de cruciale momenten. Zaterdagavond afgerond met zoiets dat je als een staande ovatie zou kunnen omschrijven. Dik verdiend.