Projectomschrijving

Fabulae is een ep van een band die nu al bewezen heeft dat je er nog veel zal van horen.” Dit zijn de (gemeende) woorden die uit onze pen vloeiden toen we het debuut van de Belgische Galine hoorden. Een jongedame (alleen of met band) die meer dan genoeg talent bezit om haar eigen ding te kunnen doen in de Belgische muziekscène. Galine is het volgende slachtoffer in onze tien vragen-reeks.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Toch wel een hele grote, het is mijn werk en mijn hobby. Muziek is de constante en de zekerheid in mijn leven, een manier om mij te uiten en daar ben ik heel dankbaar voor.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Het ging Oops I Did It Again van Britney Spears worden met een cd-bon die ik voor mijn verjaardag had gekregen, maar die was uitverkocht en dus bracht mijn moeder Songs In A-minor van Alicia Keys mee, een plaat die ik uiteindelijk grijs heb gedraaid. Vooral haar openingslied Piano & I waar ze de Moonlight Sonate van Beethoven verwerkt tot een licht hiphoplied vind ik nog altijd geniaal. Ongelofelijk, te denken dat ze toen 20 jaar was.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Oh Wonder in 2016 in de AB. Denk dat dat het moment voor mij was dat ik me realiseerde dat ik echt wat met mijn muziek wou en moest gaan doen, mede door een speech die de zangeres gaf. Ik heb het 5 minuten droog gehouden, denk ik. Het hele optreden was fenomenaal.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
MUNA (I Know A Place), Charlotte OC (Darkest Hour) en Yebba (My Mind).

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Rumours van Fleetwood Mac. De hoes hangt ingekaderd op in mijn appartement, boven mijn piano. Zowel inhoudelijk als vormelijk is dit een van de belangrijkste platen van mijn leven tot nu toe.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit?
Geen volledig album, maar ik vind Millionaire van Kelis & Andre 3000 ondergewaardeerd. Ik vind dat echt een van de beste songs ooit, maakt me zowel blij als melancholisch en triest, luister het minimaal een paar keer per week en ik word het nooit beu.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat?
Ik zal waarschijnlijk tegen veel schenen schoppen, maar ik vind de laatste plaat van Kanye West echt een tegenvaller. Sowieso vind ik hem overgewaardeerd.

Welke plaat doet jou wenen?
Ik kan geen hele plaat noemen, al komt Bon Iver wel dicht in de buurt met For Emma, Forever Ago. Maar specifiek: Trixie Whitley met Breathe You In My Dreams en dan liefst de live-versie, Banks met Change, mede door die tekst die ongelofelijk sterk geschreven is, Bruce Springsteen met Streets of Philadelphia en Radiohead met Nice Dream (alleen de tekst al ‘If you think that you are strong enough, if you think you belong enough’). Oh en Stevie Nick’s demoversie van Gypsy uit 1979!

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Als hij nog zou leven, dan zou ik kiezen voor Salvador Dali en zou ik mijn miereneter uitlaten in Parijs.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Het is maar hoe je het allemaal bekijkt, heb niet een specifiek moment. Ja, ik stoot weer iets om of ik val weer over iets op het podium, maar dat is ook zo in het dagelijks leven dus dat is niet meer zo gênant, althans niet voor mezelf.

Facebook

Vi.be