Projectomschrijving

GIRLS IN HAWAII + MARC MELIA, Brussel, AB 5/12/17

Terwijl het aanwezige publiek lustig doorbabbelde alsof ze elkaar jaren niet gezien hadden begon Marc Melià en zijn kompaan Roméo Poirier aan hun set. Dat er gekozen werd voor de elektronische muziek van Marc Melià als voorprogramma voor Girls in Hawaii konden we enigszins begrijpen gezien het elektronische karakter van het nieuwste album Nocturne van de hoofdact.

Het publiek vond dit echter de ideale achtergrondmuziek bij een gezellig samenzijn. Op die manier kregen we dus Marc Melià aan de synthesizer en Roméo Poirier op een wat omgebouwd drumstel vergezeld van een serieuze laag geroezemoes. Moeilijk om deze twee moedige heren dan naar waarde te schatten, maar toch bewonderenswaardig dat ze vastberaden hun set uitspeelden.

Het Waalse Girls In Hawaii bracht onlangs hun vierde langspeler Nocturne uit en vierde dit in de AB met twee uitverkochte concerten. Met Nocturne sloegen The Girls een wat meer elektronischere weg in waarbij de melancholie nooit ver weg was. In de AB kregen we maar liefst zeven nummers te horen uit dit prachtalbum.

Vanaf het moment dat de zes groepsleden vanuit een dik rookgordijn tevoorschijn kwamen leek iedereen eindelijk uitgebabbeld en werd het zowaar stil in de zaal. Met This Light uit hun nieuwste album begon Girls In Hawaii rustig aan hun dromerige, sfeervolle en soms uitbundige uitje in Brussel.

Ze sloegen erin om zowel met hun nieuwe nummers als met hun oudere werk het publiek in te palmen en mee te nemen op hun overwinningstocht. Via het prachtige Walk werd er toegewerkt naar een dubbele bisronde waarbij vooral het wat psychedelische en bij wijlen rockende Flavour indruk maakte!

Bart Van den Bosch