Projectomschrijving

Als echte fan moet je soms wat durven grasduinen in het verleden van je helden. Dat levert soms verassende resultaten op. Groot was onze verbazing dat er een plaat van Jasper Steverlinck is waarvan we het bestaan niet van afwisten. On this Perfect Day is een plaat van Guilt Machine met als zanger Jasper Steverlinck.

De plaat kwam uit in 2009. Voor Steverlinck was dit duidelijk een project waarop hij niet supertrots is, want op zijn site is er zelfs geen vermelding van dit project te vinden. Het betrof een progrockband bestaande uit de Nederlandse multi-instrumentalist Arjen Anthony Lucassen, Jasper Steverlink op zang, Chris Maitland (Porcupine Tree) op drums en Lori Linstruth (Stream of Passion) op gitaar. Ze brachten deze ene plaat uit. Naar verluid werd die goed onthaald, maar wij hadden er nooit eerder van gehoord. De vraag is  natuurlijk of we iets hebben gemist.

Er staan 7 nummers op dat album maar het hele album duurt net iets langer dan een uur, het zijn dus stuk voor stuk lange tracks. Season Of Denial bv is een van die nummers en geeft een perfect idee van wat de rest van de plaat biedt : never ending melodische metal met een bridge na 5 à 6 minuten met Jasper Steverlinck die een paar keer verschroeiend uithaalt. Leuk voor 1 of 2 nummers, maar niet voldoende boeiend voor een uur muziek.