Projectomschrijving

HANNE – Hanne EP

Voor heel wat startende bands is de eerste ep een mijlpaal. Een paal die bepaalt hoe de wereld reageert op je kunnen, hoe het verder zal gaan, hoe je op podia zal terechtkomen,… Slechts weinigen doen de inspanning om dit serieus aan te pakken. Hanne wou dat het goed zat voor haar eersteling. Sputnik Studio, gemixt én gemastered met een origineel artwork dat getuigt van smaak en tegelijk eenvoud. Hanne Peetermans heeft indringende ogen en een frivole smile, zo kan je zien op haar Facebookpagina. Alle deze elementen tezamen: een mooie smeltkroes die uitnodigt om de inhoud onder de loep te nemen.

Wat staat er op dit kleinood? Hanne Peetermans komt met drie songs. De grootste gemene deler is haar heldere stem en mooie articulatie. Een stem die zweeft, maar wel toonvast is.  Don’t Go is een nummer dat past in de bruine muziekkroeg waar een combo je wekelijks verwelkomt. Uitgepuurd, niet overladen, goede ritmesectie, slepend. Freddy komt aandraven met een tof ritme, handgeklap als basis. ‘Charming were these lovely man’ spreekt tot de verbeelding, natuurlijk. Welke ervaring zit hierachter?

De intro van Round & Round is de stem van Hanne alleen. Nadien close harmony van stem twee. ‘We run until we forget who we are’ met aansluitend een reeks van oe-oe’tjes. Zacht, intiem en intens. Dit alles smaakt naar meer. Hanne zit op de lijn van de Brusselse Whocat en dat bedoel ik als een compliment. We kunnen maar hopen dat Hanne blijft componeren en de volgende keer met een full album op de proppen komt.

SARAH GOMMERS

Facebook

Soundcloud