Projectomschrijving

HAZEL ENGLISH – Just Give In / Never Going Home (Kobalt Music) 

Onder de titel: ‘mag er ook eens goede pop zijn’, passeert de singer/songwriter Hazel English de revue. In Australië geboren en geland in Californië waardoor er blijkbaar een rijkdom aan inzichten zich hebben opgestapeld in haar brein. English heeft haar hersenspinsels omgezet in prachtige teksten die soms duister zijn en soms heel opgewerkt. Ze laat geen enkele emotie achterwege. De single release Never Going Home  haalde zoveel positieve aandacht dat ze op korte tijd de grote plas kon oversteken en op 17 mei in de AB op 17 mei landen.

Het frèle poppetje, wat ze op de foto’s toch uitstraalt, ont’pop’t zich als een volwaardige singer/songwriter op de nieuwe ep. Haar single is de titeltrack en gaat over de opgewonden gevoelens die ze had toen ze aankwam in The Bay Area, maar andere nummers gaan veel verder en dieper. Zoals Make It Better, waarin ze over een innerlijke strijd vertelt die ze op bepaalde momenten in haar leven ervaart. Een strijd waar ze moet kiezen tussen twee totaal tegenovergestelde zaken. Deze dilemma’s in het leven zijn een basisthema in haar teksten. Control en It’s Not Real gaan verder door op twee andere dilemma’s waar ze o.a. het feit aanraakt dat we in een illusie leven en dat we alles onder controle willen hebben.

Ondanks de diepe onderliggende boodschappen, blijft alles luchtig omwille van de uptempo ritmes. Maar als je luistert naar de teksten, let dan op want het kan ook jouw dilemma’s naar boven halen.

SARAH GOMMERS