Projectomschrijving

HOT SNAKES – Jericho Sirens (SUB POP)

Het gebeurt elke dag, zelfs elk uur, dat we leuke nieuwtjes binnen krijgen, maar toen we na zes jaar geduld eindelijk de nieuwe van Hot Snakes te horen kregen deed ons dit toch toch eens extra glimlachen!

Toen de legendarische hardcorepunk- (zeg maar gewoon rock ’n roll-) band in 2010 opnieuw bij elkaar kwam, werd er wel gespeeld, maar voor een nieuwe plaat leek het wel wachten op Godot.

Tot nu dus, want de Hot Snakes hebben een vierde plaat uit. Dertig minuten muziek, maar dat is net de magie ervan. Kort, maar krachtig.

De band werd destijds opgericht door de Drive Like Jehu- en Pitchfork-leden Rick Froberg en John Reis. Mannen die weten waar rock ’n roll voor staat, zeker als je ook weet dat Reis één van de kernleden van de rock ’n roll-machine Rocket From The Crypt is.

Muziek waar je niet te veel vragen moet bij stellen en waarbij je merkt dat de band uit San Diego op Jericho Sirens alles heeft gegeven. Dit is gewoon rock ’n roll, maar wel songs die op zo’n manier gebracht zijn dat ze de naam van het genre waardig zijn. Vuil, melodisch, grappig, uithalen naar de maatschappij en vooral een “het kan me allemaal niet schelen”-mentaliteit.

Facebook