Projectomschrijving

JASPER STEVERLINCK – Need Your Love (SONY)

Stiekem hoopte ik dat Jasper met zijn stem die een groot deel van de vrouwelijke bevolking al twintig jaar recht in de clitoris raakt, een akoestische cover van Calvin Harris en Ellie Goulding had opgenomen: dat had heerlijk kunnen werken en hij is best handig genoeg om dat concept fris aan te pakken.

Helaas: niks fris aan deze single. Vele luisterbeurten naar The War On Drugs moeten de soundkeuze beïnvloed hebben, maar een egocentrische liefdesliedjestekst waarin niks dan karamellen aan elkaar geversd worden en het melodrama voor dummies van de gitaarsolo boven aanzwellende synths werkt niet. Dit is, tot onze spijt, slaapverwekkend saai.

Het ging al niet de goede kant op met Here’s To Love, waar de herhaling in de tekststructuur nog net het nummer redde, maar alle spankracht van de Arid-dagen is hier finaal verdwenen in de clichés. Enkel die hard-fans en dames die nog nooit aan eerdergenoemd lichaamsdeel beroerd zijn, kunnen hierdoor nog bewogen geraken. Spijtig dat zij het doelpubliek van de hitparades zijn.