Projectomschrijving

Het geschifte duo Spankraght (zeg maar Slipknot voor Thunderdome-verslaafden) heeft een nieuwe video uit: Enjoy. De twee willen zoveel mogelijk anoniem blijven en daarom moet je het maar stellen met K, de man achter de gitaar en alle elektronica. Tien vragen waarop we een antwoord wilden!

Welke rol speelt muziek in je leven?
Afleiding. Even ontsnappen aan de wereld en vooral een uitlaatklep. De drang om gehoord te worden, iets achter te laten zodat je niet volledig verdwijnt als je tijd hier op deze bol op is.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
I Like To Move It van Real 2 Reel. Vette schijf. Enkele maanden later walsten de harde gitaren op Born Dead van Body Count mijn leven binnen. Toch altijd wel ergens een commerciële slet gebleven door die R2R, hoor. Hehe.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Goh, moeilijk. Ik vergeet snel. Wat me wel altijd is bij gebleven is de allereerste passage van Slipknot in Europa. Ze speelden toen in de Vooruit in Gent en waren zo hongerig. Ik heb ze nadien zo niet meer geweten. Verder is Devin Townsend in al zijn vormen op het podium steeds om te smullen. En Ministry op hun laatste toer met Paul Barker en de bezetting met twee drummers in 2003. De sfeer die zij konden oproepen… Nadien heb ik ze nog eens op Pukkelpop gezien in 2006, denk ik. Toen waren ze imponerend omdat ze vooral luid en snel waren.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Neoslave, die kerel is met zijn slavewave keihard aan het gaan. Begint over de grote plas ook potten te breken. Zeker in’t oog houden. Maar ik kom eigenlijk te weinig buiten om te weten wat er leeft. De laatste tijd koop ik nog weinig nieuwe dingen. Er is ook weinig dat me nog warm krijgt. Ik ben eventjes  zeer geïnteresseerd geweest in synthwave, maar daar had ik het ook mee na een tijd. Night Stalker uit Gent is eigenlijk zo’n artiest die je ook in de gaten moet houden. En wie ik heel graag in België wil zien, is Zardonic. We hadden een tweetal jaar terug een show in België samen met hem kunnen hebben, maar we vonden geen booker bereid om dit op poten te zetten. Wie weet in de toekomst…

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Niet echt iconisch, wel grappig. The Dwarves Must Die van The Dwarves.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
King For A Day van Faith No More. Alhoewel dat veel mensen nu wel de genialiteit van die plaat beginnen in te zien. Dat was bij de release wel anders.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen? 
De laatste Gost (niet Ghost met Tobias Forge) is verschrikkelijk. En die wordt geprezen omdat ze zo hard is. Hard om naar te luisteren, ja. Alles kapot compresseren om zo luid mogelijk te gaan. Voor vele recensenten is misschien een geluidscursus eens aangewezen. Denk dat ze dan het merendeel van de platen door het raam smijten. Ik snap niet hoe sommigen zo’n kwalitatief minderwaardig geluidsproduct durven aanprijzen. Ik heb het dan niet over de muziek maar over de productie en mastering. Dat is ook een reden waarom ik nog naar weinig nieuwe dingen luister, ik kan niet meer doorheen de kapotgecompresseerde mastering van sommigen platen luisteren.

Welke plaat doet jou wenen? 
Er is een plaat van Moby waar enkele nummers op staan die me deden bleiten telkens die bij mijn vriendin speelde. Alleen weet ik de naam niet meer. Alleszins één met veel trage nummers. En van voor 2005.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Ik weet het niet. Al zeker niet een bewapend iemand want dat zou verkeerd aflopen, vrees ik… Die drang om herinnerd te worden, zie je. Oh wacht, ik zou echt graag een kebabzaak open houden voor 24u. Stukje voor meneer, stukje voor mij…

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
In een ver verleden als frontman van een podium springen en halverwege in de lucht beseffen dat de microfoonkabel te kort is… Pijnlijk op vele vlakken…

Website
Facebook
Instagram
Bandcamp
Soundcloud