Projectomschrijving

LAMONT DOZIER Reimagination (V2)

Zijn naam doet u misschien geen belletje rinkelen, maar zijn songs zitten ongetwijfeld in één ieders collectieve geheugen. Lamont Dozier is namelijk lid van het befaamde Motown schrijvers- en producerstrio Holland-Dozier-Holland, met Brian en Eddie Holland dus.

Verantwoordelijk voor méér dan vijftig nummer één-hits, onsterfelijk gemaakt door artiesten als The Supremes, Marvin Gaye, The Four Tops, Martha And The Vandellas,  Diana Ross en vele anderen.

Op deze Reimagination interpreteert hij dus zijn eigen composities, meestal met zijn eigen stem, piano of Rhodes en hier en daar ingekleurd met andere akoestische instrumenten als een contrabas, strijkers, blazers en soulvolle achtergrond stemmen.

De plaat trapt af met een heuse Supreme- medley die successen als Where Did Our Love Go, Stop (In The Name Of Love), Come See About Me en Baby Love bevat.

You Keep Me Hanging On’, ooit ook nog gecoverd door 80’s-icoon Kim Wilde, passeert ergens de revue, net zoals I Can’t Help Myself, How Sweet It Is of Bernadette.

Dozier zelf blijkt over een puik stel stembanden te beschikken, maar de arrangementen zijn voor ons toch wel wat al te melig en zoutloos. De vraag is of we eigenlijk wel op zo’n coverplaat zitten te wachten, ook al is het door de meester zelf vertolkt? De kassa zal ongetwijfeld rinkelen en wellicht is dat ook wel een deel van de drijfveer.