Projectomschrijving

LIAM GALLAGHER – For What It’s Worth (Warner)

Helden laten je nooit in de steek. We geven het grif toe, toen we hoorden dat Liam Gallagher na de ontbinding van Beady Eye het als solo-artiest wilde maken, dachten we eigenlijk dat het niet meer was dan een slechte grap.

Wederom zo’n zet van de Brit om zijn broer een hakje te kunnen zetten. Je weet wel, kwestie van in de picture te blijven. Voor je het weet hebben de mensen je vergeten, ook al was je in Britpopdagen de ultieme rock ‘n roll-ster.

Maar dat is het blijkbaar niet! Op 6 oktober ligt zijn langverwachte debuut As You Were in de winkels en de drie videos die tot nu toe op YouTube zijn losgelaten, laten alleen maar vermoeden dat Liam wel eens de plaat van 2017 zou kunnen maken.

Wall Of Glass was al de gedroomde indiehit waarvan niemand dacht dat hij ertoe in staat was, en Chinatown het soort anthem dat iedereen graag zingt als hij alleen verloren loopt in een grootstad. En nu is er de nieuwe For What It’s Worth.

Een song met strijkers, zo waar, en eigenlijk ongelooflijk typisch Oasis. Whatever ligt er het vrij dichtst bij, maar de ballad die vol zelfrelativering zit, heeft eveneens dezelfde grandeur van Wonderwall of Don’t Look Back In Anger.

Nu ja, luister zelf, en je zal zien…bigmouth strikes again en hoe!