Projectomschrijving

Wie gecoverd wordt door Thom York en in de jaren 80 vergeleken werd met R.E.M, maar voor de rest volstrekt onbekend is gebleven verdient wat ons betreft een plaatsje in de  Luminous Gold-lijst.

Miracle Legion is de band die deze twijfelachtige  eer te beurt valt met het prachtige All For The Best. Afkomstig van de lp Suprise Suprise Suprise uit 1987 grijpt de song met de openingszinnen “Waking up and the bed was made/No one looked me in the eye/ The more I try/ The more I cry/ And it’s all for the best “ ons meteen naar de keel. All For The Best  is trouwens niet het enige pareltje op Suprise Suprise Suprise, die jammer genoeg nooit op cd is verschenen en als lp al even moeilijk verkrijgbaar is. Gelukkig zijn er heden ten dage de digitale kanalen.

Om trouwens terug te komen op de cover van Thom York. bDeze is terug te vinden op Ciao My Shinning Star ,een fundraising album vol Miracle Legion covers dat werd uitgebracht na de dood van de echtgenote van Miracle Legion -zanger  Mark Mulcahy , die  plots achterbleef met een driejarige tweeling.