Projectomschrijving

MORRISSEY & MARSHALL – We Rise (Mass Market Recordings)

In de beginjaren van mijn muzikaal ontwaken stonden The Kinks voortdurend in mijn persoonlijke top tien. Afgelikte poprocksongs ondersteunen mijn geluksgevoel, zeker als de lyrics een zekere betekenis hebben. Nu ligt We Rise op de draaitafel en de herinneringen komen terug. Soms worden oudere genres afgedaan als oubollig, maar voor mij mogen er nieuwe bands nieuwe impulsen geven aan die sounds. En dat is wat gebeurt met Morrissey & Marshall.

Hun samenzang is uitmuntend en ze stapten af van de singersong-opstelling door een hele bandsound met stevige gitaren eraan toe te voegen. Britpop of -rock heeft een eigenheid die wij als Belgen niet kunnen maken.

De heren komen uit Dublin en hebben enkele jaren geleden het hazenpad gekozen naar Londen om daar hun geluk uit te proberen. Dubliners in Londen is geen evidentie, maar ze hebben hun weg gevonden en dit album is hun tweede waarmee ze hun intrinsieke kwaliteit bewijzen. We Rise heeft van alles wat in petto gaande van een ballad (I Need You) tot blues gekleurde nummers (Hangin’ Around), over pure pop (She’s Got Love) naar stevigere rock (Play On).

Mijn voorkeur gaat uit naar het eerste nummer Cold November Sunrise, omdat het een stevig Jamles Bond-gehalte heeft.

In concert op Vestrock in Hulst.

SARAH GOMMERS

Facebook

Website