Projectomschrijving

NATALIE PRASS The Future And The Past (ATO Records/PIAS)

De Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass bracht in 2015 haar bejubelde debuut uit. Het jaar daarop wilde ze onmiddellijk aan haar tweede plaat beginnen, alle nummers waren geschreven en de studio was geboekt. Maar toen kwamen de resultaten binnen van de Amerikaanse verkiezingen waar Natalie enorm door was teleurgesteld en ze besloot alle nummers te herschrijven. Dat is de reden waarom we een tijdje hebben moeten wachten op de opvolger.

Is het dan een zware depressieve plaat geworden? Neen absoluut niet! Maar we vrezen gewoon dat Prass niet echt triestige nummers kan schrijven. Haar debuutplaat klonk vrolijk en dat doet ook The Future And The Past. Stuk voor stuk fijne popdeuntjes met soul-, jazz- en funkinvloeden waar je gewoon instant gelukkig van wordt. Je zou het wat met de sound van de zusjes Haim kunnen vergelijken.

Er werd op deze plaat samen gewerkt met legendarische producers Blue (bekend van zijn werk met Solange, Blood Orange en Carly Rae Jespsen) en Michael Brauer (werkte ook samen met Elle King en James Bay). Die hebben er mee voor gezorgd dat dit een unieke plaat is, en dat je er geen cheesy R&B terug vindt, maar sowieso topnummers met fijne arrangementen.

Tekstueel kan deze dame scherpe lijntjes neer schrijven maar altijd blijft haar positiviteit primeren. Ook in haar feministische Sisters blijft ze opbouwend positief en laat ze zich door niemand doen. Fijn zomers plaatje die The Future And The Past, en nog maar eens een bevestiging dat Natalie Prass een zalige stem heeft en dat ze fijne nummers kan schrijven.