Projectomschrijving

Op 3 maart geven we er in de Kinky Star nog eens een goede lap op met de vierde editoie van Luminous Fest. Aftrappers van dienst, de geweldige Mountains To Move, maar eerst moet Sander wel de tien verplichte vragen beantwoorden!

Welke rol speelt muziek in je leven?
Het wiegt me in slaap en het geeft me motivatie om me ‘s ochtends (‘s middags) weer uit mijn bed te hijsen

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Dat gaat waarschijnlijk X!nk – Vergif geweest zijn. Dit was toch het eerste album waar ik op een meer bewuste manier naar ging luisteren. X!nk klonk op deze plaat zeer punk en dat vond ik super cool.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
HECK (toen nog Baby Godzilla) heeft in de Vooruit één van de meest crazy liveshows neergezet die ik ooit zag. Wauwie. Er is één band waarvan ik vermoed dat ze dit zouden kunnen overtreffen, maar ik kreeg de kans niet om ze ooit live te zien. The Chariot kon mogelijk nóg harder rocken dan Heck.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Teen Creeps: live altijd mega graaf. Ze brengen dit jaar hun debuut uit op PIAS. Heel benieuwd naar! Een klein beetje verliefd op hun riffs.
Lotus :wereldband uit de Noorderkempen die lang niet de aandacht krijgt die ze verdient. Ik begrijp niet dat zij niet op een groots buitenlands label gesigned zijn.
Monskopoli : nieuw project rond Janne Vanneste. Ze werden geselecteerd voor Humo’s Rock Rally. Ik ben mega siked om alles dat ze eventueel gaan bereiken het komende jaar.
Verder: Crowd Of Chairs, Sunflower, Rumours, Nilsen, Tiny Moving Parts, New Native, Willem Ardui, Fornet, Movements, Tristan, …

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Deafheaven en hun Sunbather. Mega grave hoes. Mega grave plaat.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Can’t Lose van The Priceduifkes. Jammer dat de beste punk band van Europa enkel een leven onder de radar gegund is. Can’t Lose is het album van hun dat het nauwst aan mijn hart ligt, aangezien het heel wat weltschmerz, zelfreflectie, liefdesverdriet en alcoholmisbruik bevat. Ik zag de band in die periode gemiddelde een 2 keer per maand. Elke keer nestelden ze zich een klein beetje dieper in mijn hartje.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Aangezien ik het ongelooflijk moeilijk vind om 1 plaat op te noemen, noem ik graag System Of A Down, Linkin Park, Pearl Jam en alle ska-bands ter wereld op als bands waar ik nauwelijks voeling mee heb. Absoluut geen slechte muziek. Het doet me gewoon zeer weinig, buiten irritatie mits ze in de nodige proporties aanwezig zijn.

Welke plaat doet jou wenen?
Het is niet moeilijk om me aan het huilen te krijgen met muziek. Als ik 1 plaat moet kiezen, ga ik momenteel voor Jan Swerts en zijn Schaduwland denk ik

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Gerard. Way. Om van My Chemical Romance weer een ding te maken en ze terug richting méga extra performances en uit de hand gelopen dramatiek te sleuren. Please come back.

Noem eens het meest gënante moment uit je artiestenleven!
Eerder anekdotisch dan gênant. Mijn muziek werd gefeatured in porno.

DIDIER BECU