Projectomschrijving

In België wordt ook nog fantastische pop gemaakt. Net vers van de pers zoals dat heet: Sania, het alter ego van Sarah Van Oostveldt. Op haar demosongs waarmee ze de Rock Rally en de Maanrockrally bereikte (en binnen een paar dagen De Jonge Wolven) klinkt Sarah als de ontbrekende schakel tussen Lily Allen en Lady Gaga.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Muziek is voor mij mijn allergrootste passie. Wanneer ik met muziek bezig ben, stop ik zelfs bijna nooit om iets te eten of te drinken. Iets met ‘in the zone’ zijn denk ik, haha.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Ik denk dat de eerste plaat die ik kocht Take Off Your Pants And Jacket is van Blink 182. Ik weet zelfs niet of ik deze plaat nu nog zou kunnen afspelen zonder haperingen, zoveel keren heb ik ze afgespeeld.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Passenger in Club 69. Ik had toen kaarten gewonnen en het was echt het concert dat mij het meeste geraakt heeft. Hoe hij omging met het publiek vond ik echt geweldig.

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Bülow, G Flip en King Princess.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Aladdin Sane van David Bowie. Machtig gewoon!

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit?
Mule Variations van Tom Waits. Deze vind ik echt heel goed geproducet.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat?
1989 van Ryan Adams. Het is volgens mij een goede promostunt om een volledig album van een andere artiest te coveren, maar het is en blijft een promostunt in mijn ogen. En ik vond die cover van Bad Blood ook niet geweldig eigenlijk.

Welke plaat doet jou wenen?
Het zijn geen volledige platen maar bijvoorbeeld de songs Million Reasons van Lady Gaga en een tijdje geleden How To Save A Life van The Fray.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Ik zou graag eens 24 uur Donald Trump zijn. Ik zou in die 24 uur beschikken over zijn persoonlijke fortuin en ik zou het wegschenken aan goede doelen en spenderen aan wetenschappelijk onderzoek… En natuurlijk alle staatsgeheimen te weten komen, haha!

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Pfff, dan moet ik toch even nadenken… Er waren er wel wat, haha. Maar eentje dat me toch nog heel goed is bijgebleven, is toen ik Brian Molko van Placebo ontmoette. Ik mocht enkele dagen stage lopen bij een leerkracht van mij en ik mocht hem assisteren. Maar ik was toen echt een gigantische ‘fangirl’ en mocht dat niet laten blijken. Op een gegeven moment liet Brian Molko zijn partituren op de grond vallen, waarna ik ze voor hem opraapte. Hij zei ‘thank you’ tegen mij en op het punt waar ik normaal gezien ‘you’re welcome’ had moeten antwoorden was het enige dat toen uit mijn mond kwam ook ‘thank you’, waarna stilte. Dat was redelijk awkward!

Vi.be
Facebook