Projectomschrijving

Second Still is één van die bandjes die aantonen dat er leven is voor bands die geloven in het geluid van The Cure en de Cocteau Twins en aantonen dat dit kan zonder dat je te veel moet blijven vastklampen aan het verleden. Postpunk, of zo u wilt cold wave (what’s the difference anyway).

De band is afkomstig (hoe vreemd dat ook mag lijken) uit het zonnige Los Angeles, maar daar heb je ook doemdenkers. Iets meer dan een jaar geleden verscheen hun debuut op het Franse Manic Depression Records. De toonaangevende website Post-Punk.com schonk dit debuut meteen de titel van het beste debuutalbum in zijn genre. Het verschil zit hem ergens.

Bijna een jaar later is er de opvolger, Equals. Een ep die zowel op vinyl beschikbaar is via Weyrd Son Records als op tape (via Sentimental Records, maar naar verluidt is die al hopeloos uitverkocht).

Opmerkelijk is de evolutie die Second Still heeft doorgemaakt. Weliswaar hoor je nog dat deze Amerikanen heel veel platen uit de 80’s in hun kast hebben staan, maar er iets origineels mee doen dat is dan weer een andere kunst en dat is iets waar dit trio met glans in slaagt.

Goede songs die gedragen worden door donkere beats (Lebanon Hanover is altijd wel ergens in de buurt, en door zijn dansbaarheid ook wel wat New Order) en vooral de stem van chanteuse Susi Kwan.

Zes songs staan er op het schijfje (op de cd krijg je Walls als extra) en het zijn één voor één songs die na een paar luisterbeurten het schuifje ingaan van klassiekers in wording. Wordt vervolgd.

Weyrd Son Records

Second Still Facebook

Bandcamp

Equals EP by Second Still