Projectomschrijving

Een groep die stopt is nooit leuk, als die groep Belgisch, origineel en goed is dan is dat heel droevig nieuws. Solid Spaces is een Antwerpse band met een eigen geluid. Ze brengen naar eigen zeggen alternatieve en tegendraadse Belpop, acid jazz, gruizig en soulvol. Een eigen niche. Ze bestaan al van in 2013 en in 2016 brachten ze hun debuut uit dat je kan terugvinden op de bandcamp pagina.

De band had nog plannen voor nieuw werk, nam nog leuke bandfoto’s in een vintage jaren 60 decor en er was sprake van een nieuwe videoclip. Maar jammer en helaas, uiteindelijk heeft Solid Spaces toch besloten om er een punt achter te zeten. Hun laatste werk bestaat uit twee leuke singles: At A Distance en Millenium Pt 2.

At A Distance is een soort gedisciplineerde ruzie tussen twee ex-geliefden die allebei nog niet zijn bekomen van de breuk: “I feel that I don’t know you but I know that I do”.  Onze voorkeur gaat echter naar Millenium Pt. 2 waarin een geile stem ons filosofische woorden toefluistert als “You can travel and travel but will never unravel”, of nog: “Broaden your mind, enlighten your thoughts , travel outside to find a piece of yours...”

We hadden ook nog graag Millenium Pt. 1 kunnen beluisteren. What a waste !

Je kan Solid Spaces nog één keer live bekijken op 28 juni in de Cabron in Antwerpen (FACEBOOK EVENT).