Projectomschrijving

STEVEN H – Veu Niet Genen Tijd (Eigen Beheer)

Muziek in het West-Vlaams. Vroeger dachten we dat alleen Filip Kowlier of Willem Vermandere het kon, maar daar is ondertussen al heel veel verandering in gekomen. Zonder echte namen te noemen, lonken we natuurlijk in de richting van Brihang en nog meer naar dat van Het Zesde Metaal.

Minder bekend, maar met een even grote broek vol goesting is Steven H (het is een naam als een ander) die het soms met De Korte Zotten doet, maar nu op zijn eentje een hit wil scoren.

Veu Niet Genen Tijd  is de opvolger van Deuresloan. Toeval of niet (en indien van wel, dan is het een goed toeval) is deze song te vergelijken met het beste werk van Het Hof Van Commerce. Grappig, op het randje van net geen schlager, maar vooral aanstekelijk werk. Voor je het weet, loop je het mee te zingen, ook al begrijp je geen letter West-Vlaams.

Een B-kant nota bene. En omdat tegenwoordig niets nog scoort zonder beelden , maakte Steven H er nog een hilarische videoclip bij, ofschoon die werd opgenomen in de buurt van het Gentse station. Een echte West-Vlaming dus.

DIDIER BECU

Facebook

Website