Projectomschrijving

TEN ADEM- Katzenjammer (Solidude Records)

Poezie op muziek is toch gewoon popmuziek? Ten adem lijkt ons te willen challengen met hun album Katzenjammer. Dit is een soort cross-over tussen woordkunst en muziek. De teaser Vannacht Is Een Machine is heel erg veelbelovend . Het is een zeer catchy club anthem dat zo zijn plaats kan vinden in nachtclubs. Niet alle nummers zijn even toegankelijk, maar spannend is het zeker!

Beschrijven is moeilijk. Katzenjammer is als een soundtrack bij een droom waar je door een gang met een aantal deuren loopt, telkens je er één opentrekt is er een ander geluid en sfeer dat zich aanbiedt.

Achter de eerste deur met opschrift Duw De Dag Er Doorheen krijgen we electro met eigenzinnige tekst, vervolgens stappen we als het ware een bourlesque bar binnen in Niewêrs Van Stikkn In De Nacht. In gedachten zien we overjaarse prostituees met donker geschminkte ogen en rode lippen die mannen proberen aan te zetten tot dansen.

In An de bar krijgen we een impressie van een bargesprek, in Kom Je gie Mor Na Mien  horen we een sjamaan die op ontspoorde elektro een verleidingslied uitbraakt.  In Vannacht Is Een Machine kijken we binnen in een donkere nachtclub vol zwetende lijven. Bij Sexy Als Regen gaat de flirt met elektroklanken verder, de deerne op de achtergrond kreunt van genoegen… In Kapot in Pi zijn de woorden als noten van een industrial track . Het laatste nummer Nooit Meer is als de aftiteling van de soundtrack.

Heeft u niets begrepen van onze tekst ?  Dat was een beetje de bedoeling. Dit album is ongrijpbaar.

Na meerdere  beluisterbeurten zijn we er niet geslaagd om een toepasselijke beoordeling te vinden . Interessant- apart- spannend- moeilijk ….

Je kan de albumvoorstellingen bijwonen:

04 mei in het Poeziecentrum,Gent
05 mei io Woonboot Diala, Gent
06 mei in Café Manteca,Gent

Website

Facebook