Projectomschrijving

We schrijven begin jaren ’80. De Australische muziek boomt als nooit tevoren. Denken we maar aan groepen als Men At Work, The Triffids, Split Enz… en dus ook The Church.

Een jaar na hun debuutalbum The Skins Of Heart brengt het viertal The Blurred Crusade uit dat bol staat van kristalheldere gitaren, aangevuld met de ietwat nonchalante, zweverige zangstem van Steve Kilbey. Almost With You en When You Were Mine zijn pure gitaarpop pareltjes terwijl met Field Of Mars het psychedelic pad wordt bewandeld. Maar het nummer op de plaat en misschien wel van heel het oeuvre van The Church is het bijna 8 minuten durende epos You Took waarin subtiele gitaren elkaar voortdurend uitdagen. The Blurred Crusade is echter niet het enige creatieve hoogtepunt van de groep. Luister ook eens naar de albums Heyday, Gold Afternoon Fix en Starfish, waarop we Under The Milky Way, het bekendste nummer van de groep, terugvinden.

De aussies zijn nog steeds alive and kicking en brachten vorig jaar met Man Woman Life Death Infinity hun 25 ste album uit dat nog maar eens de kwaliteiten van de groep in de verf zette. Wij gaan echter voor The Blurred Crusade, al was het alleen nog maar voor die hemelse gitaren.

Facebook