Projectomschrijving

THE HOURGLASS INSTINCT – In The Lion’s Den (Eigen Beheer)

Goed opgenomen: check. Goed gezongen: check. Goede variaties: check. Goed artwork: check. Goede video: check.

Mijn eerste buikgevoel was ok. En dat nodigt uit om dieper te gaan. Veel is er online niet te vinden, maar ze werken wel samen met bekende namen als Niels Hendrix en Jan Viggria. Dat betekent dat ze aandacht hebben voor kwaliteit.

My House is de eerste song die op de ep staat en is ook de video die je hieronder kan vinden. Deze Limburgers vinden hun mosterd bij oa. The Black Keys, White Stripes, Rolling Stones, Iggy Pop, Rival Sons en Led Zeppelin. Met drie produceren ze een stevige sound, zonder veel fransjes, gewoon recht af, recht aan. Maar dat is op zich wel ok, niet?

Zitten we te wachten op een zoveelste ep van een beginnende band? Mijn inziens wel, want vanuit deze basis groeit soms een eigen sound die dan kan mee ijveren naar de aandacht van menig muziekliefhebber. Wat vooral opvalt is dat The Hourglass Instinct varieert in zijn songs.

Get Loose, Get Greedy is een heel ander ritme, een gans andere kleur. Midnight Fever heeft een iets te nadrukkelijk gemixte bas maakt het voor mij té rockballad. Juist van het goede te veel.

City Lights maakt het dan weer in orde met een juiste harmonie tussen de instrumenten. Mooie ritmewisseling in het begin. White Stripes verschijnen in The Fox & The Hammer. Heerlijke blues krijgen we bij de afsluiter: Drunk Since October. In dit nummer vind ik de balans die de groep op termijn kan laten uitblinken in waar ze goed in zijn: ruwe, echte rock met vleugje blues.

SARAH GOMMERS

Facebook

Website

Vi.be