Projectomschrijving

14 jaar was het geleden dat Thrice naar de AB kwam, maar nu zijn ze er terug.  Dustin Kensrue (gitaar, zang), Teppei Teranishi (gitaar), Eddie Breckenridge(basgitaar)  en Riley Breckenridge (drum) brengen heerlijke post-hardcore.

De Belgische Brutus mag het voorprogramma doen in verschillende Europese landen, zo ook in hun thuisland. En dat doen ze met verve. Ze doen hun livereputatie alle eer aan. Stefanie Mannaerts zingt met volle passie vanachter haar drums. Peter Mulders en Stijn Vanhoegaerden, respectievelijk gitaar en basgitaar, vullen dit volledig verder aan. Heersende gitaar- en baspartijen brengen samen met het overdonderende drumspel en het passionele rauwe gezang energie over op het publiek dat hun muzikale kruising tussen shoegaze, hardcore en punk kan bekoren. Nummers als Justice De Julia II,  Horde II en All Along passeerden de revue.

Thrice komt tijdig het podium op en vliegt er direct in met Hurricane en Silhouette waarna een “Thank you” en “It’s been a while” volgt. Tijdens Dust richten de gitaristen zich allen naar de drummer. Een mooi samenspel volgt en het publiek is enthousiast.  Wanneer de eerste noten van  Black Honey te horen zijn, juicht de hele zaal. De fans zingen mee uit volle borst. Dustin laat ons dan maar wat in ons eentje verder zingen. Tijdens In Exile komt hij ook dichter naar het publiek dat niet gescheiden staat van het podium door dranghekkens. De interactie is er dan ook snel. Er wordt volmondig meegedaan.

Daedalus begint dan weer met een intiemere sfeer. De verlichting gaat de zaal in en het podium wordt donkerder.

Thrice werkt aan een nieuw album dat ze later dit jaar zullen uitbrengen. Je zal er onder andere The Grey op vinden, een nummer dat reeds positief onthaald wordt.

Er volgen nog nummers als The Window, Death From Above  en The Long Defeat. Dit laatste wordt voorafgegaan met een dankwoord aan het publiek en een compliment voor de locatie.

Ze brengen nog 3 bisnummers met The Earth Will Shake als slot.

 We hebben echt genoten van dit concert. We hoorden mooie melodieuze momenten binnen een zeer krachtig rockgeluid. De lyrische teksten werden gedragen door de volle stem van Dustin, oorverdovende gitaren en energiek gedrum .