Projectomschrijving

Tony Molina heeft in het verleden bij diverse hardcorepunkbands gespeeld, maar de muziek die hij solo brengt is wel andere koek. Het enige wat hij heeft over gehouden van de hardcorepunkmuziek is de lengte van zijn nummers, de langste track op dit album duurt 2 minuten en 26 seconden, maar de meeste zijn na een minuut gedaan.

Muzikaal is Molina beinvloed door The Byrds, Elliott Smith, de eerste platen van de Bee Gees, Teenage Fanclub en Weezer. Dus met andere woorden: de betere pop. Dat was al te horen op zijn 11 minuten durende debuut Dissed And Dismissed uit 2013 waarop twaalf powerpopsongs staan die veel weg hebben van The Posies en Bob Mould. Vorig jaar verscheen de ep Confronth The Truth waarop Tony toch wel een andere weg in sloeg, de powerpop liet hij links liggen en hij ging meer de richting van de pure pop uit waarin The Byrds altijd toch wel in terug te vinden zijn. Mooie samenzangkoortjes, een Hammond-orgel en vooral akoestische gitaren.

Kill The Lights gaat in de zelfde lijn verdere dan deze ep. Tien knappe pop ongs die enorm puur klinken. Tony Monlina heeft dan ook nog een helder zalvende stem die perfect aansluit bij zijn composities. Het enige nadeel is misschien dat de nummers zo kort zijn, want na een kwartier is de plaat al gedaan. Maar in die tijdspanne heb je wel een prima plaat gehoord die nooit saai wordt en zeker nooit langdradig is.