Projectomschrijving

Haast en spoed voor wie houdt van een stevige portie doomsludge. De oplage van de democd van het kwartet Welcome To Holyland zit er bijna helemaal door. Elk schijfje heeft een tevreden nieuwe eigenaar gevonden, eigenaars die nu al uitkijken naar een volwaardige cd. Al is deze demo dat eigenlijk ook al, met vier nummers die samen iets meer dan een half uur dure

Het kwartet uit Aalst is actief sinds 2015 en vond de tijd rijp om mensen buiten hun eigen vriendenkring kennis te laten maken met hun doom, met als motto: Think Slow. Dat doet de band niet altijd. Daar getuigt het snellere stukje van in Gift Of God. Maar voor de rest is het inderdaad allemaal traag en log. Dat blijkt ook uit de lengte van Doom en Mijn Groene Gezellin, twee nummers die ruim boven de elf minuten afklokken.

Dat vinden we helemaal niet erg, gewoon omdat alles bij deze band klopt. Als de brulboei open mag, past het wonderwel bij de loodzware riffs. Meestal blijft de klep echter dicht en kunnen we eindeloos wegdromen bij de instrumentale doom die de vier heren neerzetten. Ze slagen er bovendien in een stel memorabele riffs in hun nummers te verwerken, waardoor ze als relatief nieuwe band meteen een hoog niveau halen. Welcome To Holyland moet namelijk niet onderdoen voor hun buitenlandse collega’s.

Stuur een band als Welcome To Holyland op tournee met klasbakken als Dopethrone om ervaring op te doen, schop ze daarna de studio in en dit wordt binnen de doomscene een kwartet om rekening mee te houden.

FACEBOOK

BANDCAMP