Vorig jaar was er voor de eerste keer een echte punkrockdag op de Lokerse Feesten, aangezien dit zo’n succes was komt er dit jaar op woensdag 8 augustus weer een dag voor de punks onder ons.

Dropkick Murphys waren onlangs nog in de AB voor een stevig feest, en dat gaan ze deze zomer in Lokeren nog eens overdoen.

Punk/hardcore-veteranen Bad Religion zullen er ook staan. Deze band bestaat al 37 jaar en nog steeds zit er geen sleet op hun stevige songs. Al jaren touren ze over heel de wereld in de bijna originele line-up, aangevuld met de legendarische gitarist Brian Baker die samen met Ian McKaye (Fugazi) aan de punkwieg stonden van het even legendarische Minor Threat.

Ook zullen de Noorse death punkers Turbonegro de boel daar laten ontploffen.

Twee jaar geleden stonden Suicidal Tendencies al op het Lokerese podium op de metal dag, dit jaar mogen ze dat nog eens overdoen, maar dan op de punkdag. Met Dave Lombardo achter de drums die bekend is van zijn werk bij Slayer en zijn samenwerking met Mike Patton onder de naam Fantômas zal deze trashmetal hardcorepunkband er stevig tegen aan gaan.

De programmatie wordt nog vervolledigd met de Australische rockabillyband The Living End.

Dit is de volledige line-up voor het hoofdpodium. Er komt ook een indoorpodium, de namen hiervoor worden later bekend gemaakt.

Tickets voor dit nostalgisch punk feestje kosten €35 en zijn verkijgbaar via https://lokersefeesten.be/

BART VERLENT