De grappigste band van het land, Alpha Whale, is terug met een nieuwe single: Face It. Gekroond tot single van de week en in het kader van kijk en vorm uw eigen gedacht is hier de ongezouten mening van een paar Luminous Dash-medewerkers.

Surfpop-melodie (doet me spontaan aan The Shadows denken..), catchy gitaartwang met donkere, neigend naar zeurderige zang. ‘wake up at a quarter to five’. Ik had eerder het omgekeerde, maar net als ik dreig in slaap te vallen wordt het tempo opgevoerd en wordt het terug even interessant.  Leuk achtergrondnummer. (Sandra)

De strofe lijkt verdacht veel op de klassieker I Will Follow Him van Little Peggy March gebaseerd.  Het is al bij al geen slecht nummer maar het is typische lo-fi rock die nooit echt blijft boeien. Ik heb al straffer dingen gehoord van Alpha Whale. (Bart V)

Zwembroekrock voor zij die liever op de toog van een bruin café liggen dan op het strand van Oostende. Catchy as hell! (Didier)

Bij de eerste luisterbeurt, zonder beeld, kwamen er spontaan scènes uit de serie Californication bij me op. Mooi, zomers nummer dat doet dromen van warmere dagen. Complimenten voor de geslaagde clip ook. (Bert)

Een fijn nummer waarin de ‘lazy’ stem die uit deint ons doet denken aan een te warme, zwoele zomerdag. Face It eindigt dan ook met een heel relaxte gitaarsolo, wat we altijd apprecciëren. (Nel)

Face It is een heerlijk gitaarnummertje waarbij ik met plezier aan The Feelies moet denken. (Erik)

Stranden en road trips. Simon en Vincent Lynen, die de papier maché-videoclip in mekaar gebokst hebben, voelen exact dezelfde beelden bij Face It als ikzelf. We horen knipogen naar een Calexico zonder blazers en allemaal net een tikje te braaf. Bijt hier een hoek af en het is geniaal, nu blijf ik net op mijn honger zitten. (Nick)