Hymn of the Cosmic Man. Zo zal de nieuwe plaat van de West-Vlaamse stonerrockers Fire Down Below heten. In de winkel vanaf juni, maar nu al is er een eerste single: Saviour Of Man.

Wij maakten er alvast de single van de week van. Hier is het gedacht van enkele Luminous Dash-medewerkers, maar vergeet vooral niet: luister en oordeel zelf!

Misschien niet mijn genre van voorkeur, maar toch lekker zware gitaren en een ijzersterke stem. Ook noemenswaardig coole artwork en animatie. Jammer genoeg te laat om naar Alex Agnew te sturen voor De Zwaarste Lijst, deze single zou er best wel op passen. (Jens)

Hoewel de stem voor mij altijd nog net iets ‘vuiler’ mag klinken, is dit wél mijn ding: zware gitaren,stevige bas, strakke drum. De bijhorende videoclip: real artwork. Dit is het soort muziek waarvoor ik mijn haar lang wil hebben… jump around and bang ! (Nel)

Ook al ben ik dit ondertussen al gewoon om te schrijven. Dit klinkt niet Belgisch, maar internationaal en dus goed genoeg om de wereld te veroveren. (Didier)

Savior of Man, is een 3:15 seconden durende ode aan de gitaar.  Knal der op, zonder veel franjes zorgt deze single er alvast voor dat Fire Down Below niet onopgemerkt voorbij gaat.  Hier wordt een mens gelukkig van. (Mr. Blue Boogie)

Rock zoals rock moet zijn ! Rechttoe,rechtaan en geen gezever. (Erik)

Het begin van dit nummer deed mij een beetje aan – godbetert! – The Offspring denken, maar Fire Down Below heeft duidelijk meer in zijn mars. Deze muziek heeft een stevige drive, is net toegankelijk genoeg, en belooft live een beleving te zijn. Ik ben benieuwd naar meer. (Lander)

Het recept voor Saviour Of Man: strakke drums overgoten met scheurende gitaren en geserveerd met een heerlijke rauwe stem. Oerdegelijke rock van eigen bodem. Helemaal mijn smaak! (Sandra)