In april is het zo ver, want dan wordt het debuut van de Teen Creeps de wereld ingestuurd. Een ideaal voorsmaakje is de nieuwe single Sidenote, en meteen ook onze single van de week. Je weet wel, klik op de clip en vorm je eigen mening, hier is het kort gedacht van enkele Luminous Dash-redacteuren.

De hoekig-snedige gitaren dragen allerlei complexe kleurschakeringen en zouden niet misstaan op een plaat van Sonic Youth (big compliment here!). De schorre schreeuw werkt weliswaar op dit nummer, maar ik hoop op volgende nummers te horen dat de frontman ook wat ‘zuivere’ zang uit zijn keelgat kan persen. (Bert)

In iets meer dan drie minuten hoor je wat België anders maakt en ideale clip om voor de spiegel na te apen. Muziek met ballen! (Didier)

Kort gezegd vind ik dit de moeite, energiek en fris, hier zou ik ook live naar gaan kijken, wat het hem doet voor mij is de Sonic Youth$-achtige dynamiek en gitaarklank, sonic youth was het eerste wat in me op kwam en in een positieve zin, dus geen kopie of plat afkooksel, yep dit smaakt naar meer. (Marc)

Alternatieve rock à la Cloud Nothings, niet de meest vernieuwende sound maar wel een stevig beuknummer met aggressieve drums en scheurende gitaren die me doen goesting krijgen naar meer. Waar blijft die moshpit? (Sandra)

Teen Creeps, jongens met een indierockgevoel maar die meer eenvoudige, warme en gepassionnerde muziek spelen waarmee ze in de punkwereld rondzwerven! (Lambert)

Heerlijk rauwe Indie Rock, met een nononsens-attitude en tegelijk een flinke portie agressie: I wanna be the last thing on your mind blijft nagalmen !(Nel)

Helaas instrumentaal een totale rip-off van de vroegere Placebo. (Steve)

Een wall of sound die je omver blaast, Teen Creeps weet hoe je een bom van een single moeten maken (Bart V)

Het is alweer geleden van Putain Putain en I Can’t Live In A Living room dat ik al pogoënd de uithoeken van mijn zolder verkende en daarbij de rest van medebewoners de stuipen op het lijf joeg. NLaten we heel eerlijk zijn en dit de bom van de week noemen in plaats van de single van de week. (Mr. Blue Boogie)

Het is niet ondenkbaar dat Teen Creeps liefdesbabies zijn van Therapy? en Sonic Youth. De overstuurde illusie dat het allemaal met één akkoord en een paar accidenten gespeeld wordt van Thurston en de schattige agressie van Andy. Sidenote: Teen Creeps kan mij krijgen! (Nick)

Klinkt lekker vet en heftig, de stem klinkt bekend in de oren. Ik mag vermoeden dat het een one take opname was, het lijkt alvast allemaal alsof het live is gebracht en in één energieke ruk gebracht. (Filip)

” Can I be the last thing on your mind ? ” zingt Teen Creeps op hun nieuwe single. Wat ons betreft wel, nerveuze drums,stevige gitaren en voor de rest niet te moeilijk doen. Ze blijven inderdaad hangen “in my mind ” (Erik)

Als ik naar het fragment luister, geeft hij mij veel energie en de neiging om gewoon in de huiskamer te gaan rondspringen zonder veel te moeten nadenken. Gewoon gaan (met die banaan)!  Springen op de stoelen, springen op het bed, springen in de zetel, …
Alleen wanneer ik meer geconcentreerd luister weet ik niet of het nu een gevoel opwekt van energie of frustratie.
Ik ben alleszins wel blij dat het liedje beter klinkt dan dat de video eruit ziet (ik krijg er de ’creeps’ van). (Maritsa)