Steven Wilson, de referentie in de progressieve rockscène kondigde via Warner net de release van zijn vijfde album To The Bone aan!
Een release die gepaard zal gaan met een internationale tournee die op vrijdag 9 maart 2018 halt houdt in de Ancienne Belgique.

Steven Wilson groeit op in de progressieve muzikale cultuur waarmee zijn ouders hem omringen en leert zichzelf muziek maken. Tussen 1984 en 1986 werkt hij samen met groepen als Altamont en Karma, maar het is vooral het succes van zijn eigen band Porcupine Tree, opgericht in 1987, dat deuren voor hem opent.

Ambitieus en getalenteerd als hij is, waagt hij zich aan meerdere muzikale projecten tegelijkertijd. En op die manier evolueert zijn stijl stilaan naar progressieve rock en psychedelica van de avant-garde. Als eigenaar van zijn eigen platenlabel brengt hij in 2008 zijn eerste album uit.

Met Insurgentes verkent hij nieuwe stijlen als postpunk, hiphop, disco en zelfs metal. De plaat is een inslaand succes, waardoor hij het zich kan veroorloven zich even toe te leggen op andere projecten, alvorens hij opvolger Grace For Drowning uitbrengt. Het succes ervan brengt hem naar alle uithoeken van de wereld.

Voor The Raven That Refused to Sing (And Other Stories) (2013) heeft hij de kans om samen te werken met niemand minder dan Alan Parsons.

Dit jaar stelt Steven Wilson ons zijn jongste plaat To The Bone voor. Elf gloednieuwe nummers die een frisse wind doen waaien in de moderne indiepop en nog maar eens aantonen dat hij een grote mijnheer is in de Britse undergroundscène!

Zijn concerten staan iedere keer garant voor een onvergetelijke ervaring en kippenvel van begin tot einde!

Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 12 mei om 11u.

Klik hier voor kaartjes.