Van 6 tot en met 15 augustus viert Brussel feest, in het stadscentrum aan het Koninklijk Paleis kun je tien dagen lang topartiesten aan het werk zien. De hele line-up vind je op de website van Brussels Summer Festival terug. Wij kozen onze tien tips!

THE JESUS AND MARY CHAIN
Jim en William Reid hebben misschien wel letterlijk hun wilde haren verloren, maar hun songs staan er nog steeds als een huis. Ook live, zoals ze in het begin van dit jaar in de AB bewezen waarom ze nog altijd de koningen van de noiserock zijn.

SOLDOUT
In Vlaanderen is Soldout iets minder bekend, maar in de rest van ons landje wordt dit duo op handen gedragen. Logisch als je als een minimal versie van Vive La Fête klinkt, in het rijtje van bandjes die je op BSF moet ontdekken.

PALE GREY
Op Dour bewees dit Luikse trio dat hun indietronica (of hoe je het ook wil noemen) het wel eens zou kunnen maken. Intieme electronica gebracht op een matras van steengoede songs. In het oog houden, of gewoon gaan bekijken op BSF.

THE DIVINE COMEDY
Pompeus, maar met stijl, zo zou je het best de muziek van Neil Hannon kunnen omschrijven. Als er ooit zoiets bestaat als barokke pop dan zijn deze Ieren zoals ze vorig jaar op Foreverland nog maar eens toonden er de uitvinders van.

PET SHOP BOYS
Fout, maar wel geniaal fout! Sinds het begin van de jaren 80 toveren Neil Tennant en Chris Lowe de ene hit na de andere uit hun mouw. Dat daar soms een matrozenpakje bijhoort wordt hun met plezier vergeven.

MOUNTAIN BIKE
Omdat we van Belgische bands houden zijn we gewoon verplicht om uit het ruime aanbod van Brussels Summer Festival ook Mountain Bike uit te pikken. Van het kleine Rock Zerkegem tot de majestueuze Cirque Royal liet Mountain Bike dit jaar zien waarom ze één van de beste garagerockbands van dit land zijn, en dat zullen ze op BSF ongetwijfeld weer doen!

ANDRE BRASSEUR
Sinds zijn memorabel optreden op Pukkelpop twee jaar geleden kun je de Brusselaar met zijn Hammondorgel op ieder festival vinden. Terecht, Brasseur is immers feesten met stijl. Als dat maar geen polonaise wordt aan het huis van Koning Filip!

GOOSE
Als er in België een band is die de link heeft gevonden tussen de jaren 80 en nu, dan is het Goose wel. Als afsluiter op Cactus zorgden ze voor een weergaloos feestje, en alles ziet er naar uit dat dit in Brussel ook zo zal zijn.

JACLE BOW
Ook uit Brussel, ook al klinken ze even Brits als The Beatles, is Jacle Bow. What’s The Mumble About is een iewat ondergewaardeerde plaat, maar het is nooit te laat om de schade in te halen. It’s only rock ’n roll, but we like it!

ORBITAL
Orbital voorstellen is geen respect hebben voor onze lezers. Dus gewoon zeggen dat de broertjes Hartnoll opnieuw in het land zijn. Haal de lampjes maar boven!

DIDIER BECU