Op 8, 9 en 10 september is er alweer een editie van het Leffingeleurenfestival. Uit het tamelijk indrukwekkende programma kozen wij onze tien tips. Wat uiteraard niet betekent dat je de andere dertig (of zijn het veertig?) acts niet moet zien!

SHHT

Pas opgericht, en nu al berucht voor hun wel zeer speciale shows die indruk nalaten. Niet zonder de reden de winnaar van Verse Vis 2017. Ze beweren even zot te zijn als de Evil Superstars….een leugen, want ze zijn nog zotter!!!

 

MIND RAYS

We geven toe, we zijn grote fans, maar dat geeft niet…passie is nog altijd de hoofdmotor van muziek en als we zeggen dat de Mind Rays de beste Belgische garagerockband van dit moment is, dan menen we dat! Wellicht wordt het café van De Zwerver na hun passage (een beetje) afgebroken, maar shit happens….geniale muziek horen we net iets te weinig tenzij het ondertekend is door Mind Rays….


TJENS MATIC

Arno geeft nooit op, Arno blijft Arno, ook al wordt hij met de dag grijzer. En om de jeugd van tegenwoordig (en ook de oude bompa’s en boma’s) te behagen haalt hij nog eens de klassiekers van TC Matic en Tjens Couter uit de kast, en hij doet dat goed!


DIETER VON DEURNE & THE POLITICS

Waar Dieter Sermeus (ex-Orange Black en eveneens ex-The Go Find) de naam vandaan haalde mag de legendarische Joost weten, maar zijn debuutplaat staat als een huis. Een mix tussen Dinsosaur Jr., The Replacements en zelfs Ride. Laten we het maar houden op indie met klasse!


MILLIONAIRE

Zelden werd een plaat zo overgoten met lofwoorden als die van Millionaire. Al wat je leest is waar, Sciencing is de plaat van het jaar en Tim Vanhamel is niet alleen een rockgod, maar hij demonstreert ook nog eens hoe seks op het podium moet…bij wijze van spreken dan!


TIN FINGERS

Veel Belgische bands op Leffingeleuren dit jaar, je kan er dan ook niet naast kijken. Tin Fingers bijvoorbeeld! Geproducet door Jasper Maekelberg en dat alleen al is garantie voor stijlvolle electropop… Let op onze woorden, ooit zul je trots zijn dat je er stond die dag toen Tin Fingers op Leffingeleuren speelde, want geloof ons…die worden groot, zeg dat Luminous Dash het gezegd heeft!


LA JUNGLE

Ze staan op zowat ieder festival en ieder keer worden ze door ons getipt. Eigen schuld, dikke bult…je moet maar zo goed niet zijn. Laat je betoveren door dit duo uit Bergen, of hoe krautrock plotseling onweerstaanbaar ritmisch wordt! Stilstaan is geen optie!


B BOYS

Bijna zou je denken dat het alleen maar Belgen zijn die langskomen bij Leffingeleuren, natuurlijk niet! Uit de Amerikaanse underground komen de B Boys, een band die bewijst dat punk nog lang niet dood is en niet noodzakelijkerwijze een gegeven is van ex-punks die zich bekeren tot de leer van Trump. Ja, we hebben het over u mijnheer Lydon…B Boys dat is punk zie!


65 DAYS OF STATIC

Al tien jaar lang is deze band uit Sheffield een postrockinstituut om u tegen te zeggen. Oordoppen meebrengen is geen luxe!


IDLES

Ze worden vergeleken met The Fall, Sleaford Mods en de Fat White Family. Deze band uit Bristol combineert inderdaad loeiharde postpunk (hallo Gang Of Four) met het rauwste van de punktraditie uit de jaren 80. Neen, over Lydon zwijgen we deze keer!

DIDIER BECU